x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uriaşă manifestaţie de protest la Hama, în Siria.

Uriaşă manifestaţie de protest la Hama, în Siria.

de Marina Constantinoiu    |    03 Iun 2011   •   12:46
Uriaşă manifestaţie de protest la Hama, în Siria.

Peste 50.000 de persoane manifesteaza, vineri, contra regimului politic sirian in orasul Hama, din centrul tarii, unde fortele de sercuritate au tras focuri in aer pentru a dispersa manifestantii, relateaza AFP, care citeaza Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.

“Este cea mai ampla manifestatie la Hama, de la inceputul miscarii de contestare a puterii, la jumatatea lunii martie', a declarat pentru AFP Rami Abdel-Rahmane, directorul acestei asociatii cu sediul la Londra.

El a adaugat ca i-au parvenit informatii referitoare la “tiruri intense' ale serviciilor de sercuritate siriene asupra manifestantilor si ca mai multe persoane ar fi fost ranite, fara a putea oferi cifre in acest sens.

In 1982, in acest oras, o represiune teribila a provocat moartea a 20.000 de oameni, cand miscarea Fratii Musulmani s-a ridicat contra regimului presedintelui Hafez al-Assad, tatal actualului presedinte sirian, Bashar al-Assad.

Vineri au loc manifestatii de protest si in alte localitati siriene, au anuntat militantii.

In capitala Damasc si orasul Lattakia, din nord-vestul tarii nu functiona reteaua de Internet, au anuntat locuitori ai mai multor cartiere din aceste orase.

Reunita miercuri in Antalya, in Turcia, opozitia siriana a cerut “demisia imediata' a presedintelui Bashar al-Assad din toate functiile pe care le ocupa. Reprezentantii opozitiei cer, de asemenea, "organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale libere si transparente intr-un termen care sa nu depaseasca un an", dupa demisia lui Assad, subliniaza documentul, intampinat cu aplauze. Militantii au promis "sa faca tot ce le sta in putinta pentru a inlatura regimul" sirian.

×
Subiecte în articol: siria proteste bashar al-assad