Autorităţile poloneze au descoperit ADN de cal în carne de vită la trei spaţii de depozitare după ce mai multe ţări au acuzat Polonia ca fiind una dintre sursele cărnii de cal aflată la baza scandalului care a zdruncinat industria alimentară europeană, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Oficiali din Irlanda, Marea Britanie, Germania, Italia şi Cehia au afirmat că produse precum hamburgeri şi lasagna conţineau carne de cal provenită din depozite din Polonia.
Inspectoratul General Veterinar din Polonia a afirmat într-o declaraţie, miercuri seara, că a găsit trei probe din cele 121 testate care arătau prezenţa cărnii de cal, urmând a fi examinate alte 80.
Oficiali polonezi au declarat anterior că nu au găsit urme de carne de cal la niciunul dintre abatoarele testate.
Polonia exportă 330.000 de tone de produse din carne de vită anual, adică mai mult de trei sferturi din producţia sa totală, în principal către alţi membri ai Uniunii Europene.