x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Vom primi cu brațele deschise urșii panda din China

Casa Albă: Vom primi cu brațele deschise urșii panda din China

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   22:30
Casa Albă: Vom primi cu brațele deschise urșii panda din China

Statele Unite ar primi înapoi orice urs panda gigant pe care China decide să îl trimită, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, după ce președintele chinez Xi Jinping a lăsat să se înțeleagă că ar putea să returneze o parte dintre urși în semn de prietenie.

„El a indicat că este dispus să se gândească la returnarea unora dintre ei. Evident că am apreciat că i-am avut aici. Și respectăm decizia suverană pe care China a luat-o de a prelua unii dintre urșii panda”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în cadrul unei conferințe.

Grădina Zoologică Națională din Washington și-a luat rămas bun de la un trio de urși panda gigant, îndrăgit de public, săptămâna trecută.

De asemenea, au fost retrimiși în China urși panda de la Grădinile Zoologice din California și San Diego.

Urșii panda au fost duși înapoi în China, mutare care a fost anunțată la începutul acestui an.

Xi a remarcat plecarea lor într-un discurs adresat liderilor americani din mediul de afaceri din San Francisco, miercuri seara, în marja forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC).

„Mi s-a spus că mulți americani, în special copii, au fost cu adevărat marcați în a-și lua rămas bun de la panda și au mers la grădina zoologică pentru a-i vedea înainte de plecare”, a spus Xi.

El a spus că a aflat, de asemenea, că grădina zoologică din San Diego și oamenii din California așteaptă cu nerăbdare să primească urșii panda înapoi.

Xi i-a menționat doar pe cei din California, nu și din Washingtonul, când a dat de înțeles că aceștia s-ar putea reîntoarce. 

„Suntem pregătiți să continuăm cooperarea cu Statele Unite în ceea ce privește conservarea urșilor panda și să facem tot ce ne stă în putință pentru a satisface dorințele californienilor, astfel încât să aprofundăm legăturile de prietenie dintre cele două popoare ale noastre”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ursi panda China