x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen: Ucraina a făcut „pași mari”, dar mai e mult înainte de aderarea la UE

Ursula von der Leyen: Ucraina a făcut „pași mari”, dar mai e mult înainte de aderarea la UE

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   15:15
Ursula von der Leyen: Ucraina a făcut „pași mari”, dar mai e mult înainte de aderarea la UE
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că deși Ucraina a făcut „pași importanți”, mai este multă muncă înainte de aderarea la UE.

Ucraina a făcut „pași mari” către aderarea la Uniunea Europeană de la obținerea statutului de candidat în 2022, a spus Ursula von der Leyen în discursul său anual de miercuri, potrivit Reuters.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a adresat Parlamentului European de la Strasbourg, în timp ce membrii UE încep să dezbată dacă vor acorda Ucrainei un început formal pentru negocierile de aderare la UE. Discuțiile ar putea fi purtate în cadrul unui summit al UE din decembrie.

„Știm că acesta nu este un drum ușor. Accesul este bazat pe merite ... Este nevoie de muncă grea și de conducere. Dar deja sunt multe progrese. Am văzut pașii mari pe care Ucraina i-a făcut deja de atunci", a declarat Ursula von der Leyen.

Parlamentarii UE au aplaudat în timp ce von der Leyen a spus că viitorul Ucrainei, Moldovei și țărilor din Balcanii de Vest „este în uniunea noastră”. Totuși, ea a adoptat un ton mai prudent atunci când a vorbit despre posibila candidatură a Georgiei.

„Știu cât de importantă este perspectiva UE pentru atât de mulți oameni din Georgia", a spus ea, fără a menționa clar perspectiva aderării Georgiei.

Ursula von der Leyen a mai spus că blocul trebuie să se pregătească pentru a putea integra noi state membre.

Charles Michel, un alt oficial de top al UE, a declarat recent că UE trebuie să fie pregătită pentru noi membrii până în 2030. Această dată a fost respinsă de mai multe țări membre.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ucraina