x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen avertizează China să nu furnizeze armament Rusiei

Ursula von der Leyen avertizează China să nu furnizeze armament Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   21:20
Ursula von der Leyen avertizează China să nu furnizeze armament Rusiei
Sursa foto: Hepta

O eventuală decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei ar afecta "semnificativ" relaţiile Beijingului cu Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, confirmând intenţia preşedintelui chinez Xi Jinping de a discuta cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Înarmarea agresorului este o încălcare clară a dreptului internaţional. Acest lucru ar afecta semnificativ relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China", a afirmat Ursula von der Leyen, în cursul vizitei oficiale pe care o efectuează la Beijing împreună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

"A fost interesant să aflu că preşedintele Xi a confirmat intenţia de a discuta" cu Zelenski, a precizat Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei Reuters, considerând "pozitiv" acest lucru. Conversaţia va avea loc "la momentul potrivit", "când vor fi îndeplinite condiţiile", a subliniat preşedintele Comisiei Europene, confirmând o informaţie anunţată anterior de un diplomat francez.

Preşedintele Emmanuel Macron a pledat joi, la Beijing, pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, evidenţiind rolul important pe care l-ar putea avea China. "Este necesară reluarea discuţiilor cât mai rapid posibil, pentru construirea unei păci durabile", a declarat Emmanuel Macron. "Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor", a insistat Emmanuel Macron, adresându-i-se preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen China