x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe US Navy lansează o navă care poartă numele lui Harvey Milk, lider pentru drepturile homosexualilor

US Navy lansează o navă care poartă numele lui Harvey Milk, lider pentru drepturile homosexualilor

08 Noi 2021   •   11:20
US Navy lansează o navă care poartă numele lui Harvey Milk, lider pentru drepturile homosexualilor

Marina americană a lansat o navă care poartă numele lui Harwey Milk, activist pentru drepturile homosexualilor forțat să demisioneze din armată din cauza orientării sexuale în anii 1950, relatează BBC.

Nava USNS Harvey Milk a fost lansată sâmbătă, la San Diego, în cadrul unei ceremonii la care au participat secretarul Marinei, Carlos Del Toro, și nepotul lui Milk, Stuart.

Aceasta este una dintre cele șase nave noi care vor purta numele unor faimoși lideri americani ai drepturilor civile.

Printre celelalte nume se numără fostul președinte al Curții Supreme de Justiție Earl Warren și candidatul prezidențial Robert Kennedy, ucis într-un atentat.

Milk a servit la bordul navei de salvare a submarinelor USS Kittiwake în timpul Războiului din Coreea. A fost forțat să părăsească serviciul militar în urma a două săptămâni de interogatoriu cu privire la sexualitatea sa, în 1955.

Ulterior, a devenit unul dintre primii politicieni americanii care și-au recunoscut orientarea sexuală în mod public, fiind ales în 1977 în Consiliul de Supraveghere din San Francisco.

Un an mai târziu a fost împușcat și ucis de Dan White, un fost supervizor al orașului cu care intrase frecvent în conflict.

Luând cuvântul la ceremonie, secretarul Del Toro a declarat că a fost o greșeală faptul că Milk a fost forțat să "mascheze această parte foarte importantă a vieții sale" în perioada în care a fost în Marină.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marina sua