x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe USA Today: Trump a propus ambasador în România un membru al cluburilor sale de golf

USA Today: Trump a propus ambasador în România un membru al cluburilor sale de golf

11 Feb 2019   •   15:22
USA Today: Trump a propus ambasador în România un membru al cluburilor sale de golf

Când preşedintele Donald Trump a avut nevoie de un ambasador care să reprezinte Statele Unite în România, el a propus un avocat specializat în imobiliare care era membru al unuia dintre cluburile sale private de golf, scrie USA Today. Titlul de ambasador a fost de mult timp considerat drept unul dintre cele mai alese premii politice de la Washington, iar preşedinţii au recurs adesea la astfel de premii pentru a-şi recompensa prietenii, aliaţii politici şi donatorii din campaniile electorale. De când a preluat mandatul, Trump a nominalizat cel puţin opt persoane care s-a dovedit a fi membri sau foşti membri ai cluburilor sale de golf în posturi înalte în cadrul administraţiei sale, mai scrie publicaţia americană. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administraţia îi selecţionează pe cei aleşi să reprezinte guvernul SUA în capitalele străine. 

Pentru a deveni membru al unui club privat de golf al preşedintelui Trump este nevoie,pentru început, de o taxă de 100.000 de dolari sau chiar mai mult plus diverse plăţi pentru servicii. Numai cluburile de golf i-au adus venituri lui Donald Trump, în 2015 şi 2016, de aproape 600 de milioane de dolari. 

Trump l-a nominalizat anul trecut pe Adrian Zuckerman, un avocat de imobiliare din New York, să fie ambasador al Statelor Unite în România. Zuckerman s-a înregistrat la un club al lui Donald Trump din Bedminster, New Jersey. Datele publice arată că Zuckerman a jucat golf la club de cel puţin opt ori, în 2017, atunci când era şi Trump acolo.

La scurt timp după ce a fost numit ambasador, The New York Law Journal a dezvăluit că o secretară de la firma lui Zuckerman l-a dat pe acesta în judecată pentru hărţuire sexuală, în 2008. Avocatul era acuzat că a folosit limbaj explicit la birou şi că a vorbit cu secretara despre viaţa sa sexuală. Procesul a fost închis în 2009. Zuckerman nu a răspuns solicitărilor USA Today de a comenta nominalizarea sa ca ambasador şi apartenenţa la clubul de golf. 

 

 

×