x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: Bancile italiene cauta tineri economisti romani

UTILE: Bancile italiene cauta tineri economisti romani

14 Ian 2005   •   00:00

15 IANUARIE 2005
Bancile italiene cauta absolventi ai Academiei de Studii Economice (ASE) din Romania in vederea deschiderii unor filiale in Romania, se arata pe pagina de web a Asociatiei Romanii in Italia, citata de RNG Press. Candidatilor li se cere o buna cunoastere a limbii italiene si a limbii engleze, precum si o foarte buna pregatire profesionala. Limita de varsta a celor care isi vor prezenta CV-urile este de 30 de ani. Mai multe informatii se pot obtine la numerele de telefon 0034-38.37.34.35 sau 0034-88.98.82.12 sau e-mail marioara_vesta@hotmail.com de la Marioara Cirlan, unul dintre fondatorii asociatiei romanilor in Italia.

PERIOADA DE PROBA. Inainte de angajarea definitiva, cei care isi vor depune CV-urile trebuie sa stie ca vor trece printr-o perioada de proba, care trebuie dovedita cu un act scris. In perioada de proba, partile - patronul si muncitorul - pot hotari intreruperea raportului de munca prin intermediul unei simple comunicari verbale, fara obligatia unui preaviz. Durata perioadei de proba va fi hotarata de comun acord de catre cele doua parti, dar nu poate depasi 6 luni. In ceea ce priveste tratamentul la incetarea raportului de munca (lichidare etc.), perioada de proba este considerata perioada de munca normala, chiar si in cazul in care muncitorul nu este angajat definitiv. Asta inseamna ca dupa o proba de 3 luni, daca muncitorul nu a fost angajat, beneficiaza de acelasi tratament ca un muncitor angajat definitiv.

CONTRACTUL DE ANGAJARE. O data ce perioada de proba ia sfarsit, se va incheia contractul de angajare definitiva, intr-o modalitate care poate fi scrisa sau chiar verbala. Contractele verbale sunt cel mai des intalnite, dar exista cazuri in care contractul de angajare pentru a fi legal trebuie sa fie scris (ca punct de referinta trebuie considerate contractele colective de categorie). Angajarea presupune drepturi si obligatii atat pentru muncitor, cat si pentru patronat. (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: diaspora proba