x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: proiect canadian de sprijinire a copiilor romani

UTILE: proiect canadian de sprijinire a copiilor romani

11 Feb 2005   •   00:00

12 FEBRUARIE 2005
Asociatia canadiana Mond’Ami din Montreal a organizat, in perioada 7-11 februarie, o saptamana de solidaritate cu Romania, prin intermediul careia copiii din Montreal au avut ocazia sa descopere cultura romana si sa fie aproape de cei 70 de micuti de la Casa de Copii Sfanta Maria Barati.
ANCA ALEXE

Proiectul international comun, care se desfasoara in 2004 si 2005, va permite copiilor din Canada sa aiba acces la informatii utile despre Romania, sa cunoasca povestile si legendele romanesti, sa primeasca sugestii de evenimente, sa organizeze activitati de strangere de fonduri pentru copiii romani si sa beneficieze de invatarea catorva cuvinte sau fraze in limba romana, informeaza RGN Press. Mai mult, copiii din Canada vor avea parte si de o prezentare in imagini a Romaniei.

Persoanele din Canada care doresc sa fie solidare cu acesti copii pot sa-si arate interesul printr-un cupon distribuit de Mond’Ami, cu ajutorul caruia se pot face donatii in bani, se arata pe site-ul organizatiei, www.mondami.org.

Casa de Copii Sfanta Maria Barati se afla in apropierea orasului Bacau si s-a deschis la inceputul anului 1997, la initiativa unei parohii catolice germane. Asezamantul are in grija copii cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani, care sunt fie orfani, fie trimisi aici de Oficiul pentru Protectia Copilului, care i-a decazut din drepturi pe parintii lor.

×
Subiecte în articol: diaspora