x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: SINGURI IN FRANTA

UTILE: SINGURI IN FRANTA

20 Dec 2004   •   00:00

Pe teritoriul Frantei sosesc din ce in ce mai multi copii, se arata intr-un raport realizat pentru Parlamentul francez, citat de AFP. In 2004, pe teritoriul Frantei au imigrat clandestin peste 3.000 de copii, iar multi dintre acestia sunt orfani. Trei sferturi dintre ei sunt de nationalitate romana, bielorusa si moldoveana.

"Din ce in ce mai multi copii fara parinti vin in Franta. Sunt imigranti clandestini. Cu toate acestea, noi suntem obligati sa le oferim servicii sociale si medicale. Numai anul acesta numarul imigrantilor a fost de peste 3.000", a apreciat Jean-Marie Rolland, deputat si coautor al acestui raport parlamentar.

Parerile sunt impartite. Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Interne, numarul copiilor sositi clandestin in Franta pe parcursul anului 2004 se situeaza intre 4.000 si 4.500. "Vin foarte multi copii orfani si mai ales foarte multi copii care in tara lor sunt considerati majori. Nu si in Franta. Dupa analizele de rigoare si dupa legislatia franceza, aproximativ 80% dintre ei sunt declarati minori de catre Oficiul de Protectie. Asta se datoreaza in mare parte si faptului ca actele cu care vin ei nu se aseamana deloc cu cele pe care le intocmim noi. Probabil ca cine le face le face la repezeala si in mod inconstient", sustine Jean-Marie Rolland.

La inceputul verii, Ministerul de Interne a cerut Departamentului Social sa se concentreze mai mult asupra acestui subiect si sa realizeze un raport complet. Raportul va fi inmanat Ministerului la sfarsitul lunii ianuarie. Toate lucrurile trebuie controlate. Printre altele, vor trebui supravegheate si locatiile in care sosesc acesti imigranti. Astfel, prima vizata a fost Aeroportul Roissy, unde securitatea va fi intarita. Sondajele indica faptul ca aici sosesc majoritatea imigrantilor. (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: diaspora