x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Văduva candidatului prezidențial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat

Văduva candidatului prezidențial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   09:45
Văduva candidatului prezidențial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat
Sursa foto: Hepta

Văduva candidatului prezidențial asasinat în Ecuador cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin din august a fost victima unei tentative de asasinat miercuri, potrivit lui Christian Zurita, cel mai bun prieten al defunctului candidat și înlocuitorul său pentru nominalizare.

"Veronica Sarauz, soția lui Fernando Villavicencio, tocmai a fost victima unui atentat", a declarat el pe X (fostul Twitter), fără a preciza dacă cineva a fost rănit, notează AFP.

Potrivit lui Christian Zurita, a fost arestat un cetățean venezuelean care, aflat pe o motocicletă, cu o armă, a încercat să atace mașina în care era Veronica Sarauz.

Poliția din Quito a descris arestarea ca fiind o "procedură izolată", implicând "un cetățean străin" care "conducea o motocicletă în mod suspect” și care „avea asupra sa o armă”.

Fernando Villavicencio, un jurnalist de investigație cunoscut pentru reportajele sale despre corupție, a fost împușcat de mai multe ori în mașina sa la 9 august. Șase columbieni au fost arestați, în timp ce presupusul criminal a fost ucis.

Christian Zurita l-a înlocuit în scrutinul anticipat din 20 august și s-a clasat pe locul al treilea cu 16% din voturi. Candidata de stânga Luisa Gonzalez (34%) și candidatul de dreapta Daniel Noboa (23%) se vor confrunta în turul al doilea la 15 octombrie.

Considerat cândva o insulă de pace în America Latină, Ecuadorul, situat între Columbia și Peru, cei mai mari doi producători de cocaină din lume, a fost lovit de un val de violență fără precedent legat de crima organizată și de traficul de droguri. Rata crimelor a crescut de patru ori din 2018, de la 6 la 26 la 100.000 de locuitori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Fernando Villavicencio ecuador