x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Văduva lui Tito primeşte carte de identitate după 30 de ani

Văduva lui Tito primeşte carte de identitate după 30 de ani

06 Iul 2009   •   00:00

Văduva fostului lider iugoslav Josip Broz Tito, Jovanka Broz, a obţinut, după treizeci de ani, o carte de identitate şi un paşaport de la ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici, şi de la cel al Muncii, Rasim Ljajici, a relatat, luni, agenţia Beta, citată de AFP.

Jovanka Broz a rămas fără documente personale din 1980, anul decesului lui Tito. De curând, ea a obţinut certificat de cetăţenie la iniţiativa lui Rasim Ljajici, ceea ce a permis eliberarea documentelor personale.

Văduva fostului lider iugoslav a rupt tăcerea în mai şi s-a plâns de situaţia în care, susţine ea, a fost lăsată după decesul soţului ei.

Într-un interviu acordat cotidianului Politika, Jovanka Broz, în vârstă de 84 de ani, a povestit cum viaţa ei a început să se degradeze la puţin timp după moartea soţului său, în mai 1980. Trăind retrasă şi cu venituri modeste, Jovanka Broz a evitat contactul cu presa. Iar la doi după moartea soţului ei, ea a fost informată că nu poate beneficia de pensia acestuia pentru că nu avea acte de identitate şi pentru că "Tito nu îşi încasa salariul".

Josip Broz Tito a condus fosta Iugoslavie de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial până la moartea sa.

×
Subiecte în articol: externe