x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de cutremure puternice în Filipine

Val de cutremure puternice în Filipine

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   07:32
Val de cutremure puternice în Filipine
Sursa foto: X

Mii de persoane se află în centre de evacuare din cauza replicilor cutremurului din Filipine. Cutremurul cu magnitudinea 6,5 a zguduit regiunea Mindanao, din Filipine, sâmbătă, a anunțat Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ).

Replicile puternice ale cutremurului care a provocat moartea a cel puțin trei persoane a forțat mii de locuitori să rămână în centrele de evacuare, au anunțat luni autoritățile responsabile de dezastre, potrivit Reuters.

Provincia de coastă din sudul țării a fost cea mai apropiată de epicentrul cutremurului cu magnitudinea 6,5, care s-a produs sâmbătă. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudinea mai mare de 5. Zona de sud a fost cea mai afectată.

Două persoane au murit și opt au fost rănite în Surigao del Sur.

Până duminică seara, peste 108.000 de persoane se aflau în 115 centre de evacuare din Surigao del Sur, potrivit datelor guvernamentale.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3, produs la o adâncime de 10 km, a lovit Mindanao, luni dimineață. Acesta nu a făcut parte din replicile cutremurulului de sâmbătă, au stabilit specialiștii.

Cutremurele sunt frecvente în Filipine, care se află pe „Inelul de Foc", o centură de vulcani care înconjoară Oceanul Pacific și care este predispusă la activitate seismică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur filipine