x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările de automobile au scăzut dramatic în Rusia. Soluțiile găsite de autorități

Vânzările de automobile au scăzut dramatic în Rusia. Soluțiile găsite de autorități

06 Apr 2022   •   11:25
Vânzările de automobile au scăzut dramatic în Rusia. Soluțiile găsite de autorități

Vânzările de automobile au scăzut dramatic în Rusia din cauza sancțiunilor economice impuse de statele occidentale după invazia în Ucraina, scrie Bloomberg.

Vânzările celui mai mare dealer auto din Rusia, Rolf, s-au redus cu 60% în luna martie 2022, raportat la aceeași perioadă din 2021. Directorul general al companiei, Svetlana Vinogradova, estimează că cererea va scădea la jumătate în acest an. 

Motivul se regăsește în faptul că rușii fac economii și cheltuie doar pentru produsele esențiale din cauza situației incerte provocate de război. 

Costul autovehiculelor s-a majorat cu 40% luna trecută, după oprirea producției din Rusia a mai multor constructori străini, precum Toyota, Volkswagen, Honda Ford. Și producătorul francez Renault și-a suspendat activitatea din cauza lipsei de componente auto. 

Autoritățile de la Moscova au decis astfel să înceapă importurile de mașini din China și India. 

"Mulţi oameni spun că tovarăşii noştri chinezi nu vor abandona piaţa noastră. Desigur că nu o vor face, o vor mulge până la ultima rublă", spune Anton Shaparin, vicepreşedinte la National Automobile Union. Prețurile mașinilor Haval, produse de compania chineză Great Wall Motor, asamblate în Rusia, au crescut cu 50%. 

Însă rușii au început să achiziționeze mașini din Kazahstan. La reprezentanța Autodom, aflată la 180 de kilometri sud de granița cu Rusia, vânzările pentru cetățenii ruși au crescut cu 10%. 


 

×
Subiecte în articol: Rusia auto