x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Variola maimuţei: Noi cazuri detectate zilnic în Marea Britanie

Variola maimuţei: Noi cazuri detectate zilnic în Marea Britanie

22 Mai 2022   •   22:10
Variola maimuţei: Noi cazuri detectate zilnic în Marea Britanie
Sursa foto: MTK

Marea Britanie înregistrează în fiecare zi noi cazuri de variola maimuţei, a informat duminică un responsabil al Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), un subiect pe care guvernul a subliniat că îl abordează "cu mare seriozitate", relatează AFP.

"Detectăm în fiecare zi noi cazuri", a declarat pentru BBC responsabila medicală a Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară, Susan Hopkins.

Săptămâna trecută, 20 de persoane au fost diagnosticate cu această boală, iar noul bilanţ va fi publicat luni "cu cifrele din weekend", a precizat Hopkins.

Mai multe ţări europene au raportat cazuri de variola maimuţei, al căror număr ar putea creşte, a avertizat un responsabil regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"În ce priveşte cazurile deja semnalate în Marea Britanie, majoritatea persoanelor s-au vindecat singure", a precizat Susan Hopkins.

Responsabila UKHSA a descris variola maimuţei drept "o boală infecţioasă care se răspândeşte în comunitatea noastră", fiind vorba de cazuri care nu au avut niciun contact identificat cu vreo persoană venită din Africa Occidentală", unde a fost depistată în trecut boala.

Transmiterea a fost constatată "în principal la persoane aparţinând comunităţii homosexuale sau bisexuale", a spus experta, subliniind că infectarea ar putea fi explicată "prin contactele mai frecvente" în rândul acestei comunităţi.

Deşi nu există un vaccin specific împotriva variolei maimuţei, care se vindecă prin tratament tradiţional, un vaccin împotriva variolei ar putea fi administrat persoanelor de contact, a subliniat responsabila UKHSA.

La rândul său, ministrul britanic al educaţiei, Nadhim Zahawi, a declarat pentru BBC că guvernul tratează subiectul cu "mare seriozitate" şi că Marea Britanie a început să achiziţioneze doze de vaccin împotriva variolei.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Variola maimuței