x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul se confruntă cu un nou scandal sexual; 40 de preoți și semniariști, acuzați de un gigolo homosexual

Vaticanul se confruntă cu un nou scandal sexual; 40 de preoți și semniariști, acuzați de un gigolo homosexual

de Oana Pavelescu    |    05 Mar 2018   •   14:28
Vaticanul se confruntă cu un nou scandal sexual; 40 de preoți și semniariști, acuzați de un gigolo homosexual

Vaticanul se află din nou în mijlocul unui scandal sexual după ce un gigolo a numit 40 de preoți și seminariști homosexuali.

Dosarul, care conține conversații de pe Whatsapp dar și alte probe, a fost întocmit de către un gigolo homosexual pe nume Francesco Mangiacapra.

Francesco a declarat pentru presa din Italia că a divulgat aceste informații deoarece nu mai suportă ipocrizia acestora.

Arhidieceza din Napoli a trimis dosarul mai departe la Vatican. Pe site-ul diocezei se spune că arhiepiscopul de Napoli, cardinalul Cresenzio Sepe spune că niciunul dintre preoții din listă nu ar lucra în oraș.

Cardinalul mai spune că a decis să trimită mai departe dosarul pentru că: ”acuzațiile sunt deosebit de grave iar cei vinovați trebuie să plătească pentru greșelile lor”.

Mangiacapra a mai declarat că niciunul dintre cei 34 de preoți și 6 seminariști nu a întreținut relații sexuale cu minori: ”Vorbim despre păcate și nu despre infracțiuni”, a declarat Francesco.

×