x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Verdict în cazul morţii lui Michael Jackson: Doctorul Conrad Murray, vinovat pentru moartea artistului (VIDEO)

Verdict în cazul morţii lui Michael Jackson: Doctorul Conrad Murray, vinovat pentru moartea artistului (VIDEO)

08 Noi 2011   •   05:29
Verdict în cazul morţii lui Michael Jackson: Doctorul Conrad Murray, vinovat pentru moartea artistului (VIDEO)

Justitia americana a ajuns, aseara, la un verdict final in cazul mortii lui Michael Jackson. Doctorul personal al artistului, Conrad Murray, a fost gasit vinovat, de toti juratii, de crima involuntara. Conrad Murray, in varsta de 58 de ani, risca acum patru ani inchisoare si ridicarea licentei de a mai profesa. El pledase nevinovat.

Fanii lui Michael Jackson stransi in fata tribunalului din Los Angeles, unde juratii au anuntat ca doctorul Conrad Murray se face vinovat de moartea cantaretului, au izbucnit in urale la auzul verdictului, in timp ce acuzatul, care urmeaza sa-si primeasca sentinta, a ascultat calm decizia.

Juratii au deliberat timp de noua ore inainte de a ajunge la un verdict in legatura cu soarta lui Conrad Murray, dupa un proces care a durat sase saptamani, in California.

Conrad Murray a fost acuzat ca a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate cantaretului Michael Jackson, in special in ceea ce priveste administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul il folosea pe post de somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani.

In pledoaria sa, scrie Mediafax, care a durat putin peste o ora, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat ca acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a facut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson".

In opinia sa, parchetul si-a construit intregul caz pe baza teoriei potrivit careia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol in dimineata zilei in care cantaretul a murit. De ce? Pentru ca trebuia "sa se gaseasca un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, afirma Chernoff.

Potrivit avocatului, singurul vinovat este insusi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", inainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma sa le sustina la Londra, un eveniment muzical ce urma sa marcheze revenirea pe scena a starului american, incepand din iulie 2009.

Michael Jackson a fost gasit fara viata la 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in locuinta sa inchiriata in Los Angeles. Autopsia a stabilit ca vedeta a murit din cauza unei supradoze de sedative si propofol, substanta care in mod normal este folosita ca anestezic in chirurgie.

Murray a recunoscut ca i-a dat lui Jackson o doza de propofol pentru a-l ajuta sa doarma, dar avocatul sau a spus la proces ca artistul si-a cauzat propria moarte luand o doza suplimentara, care i-a fost fatala, plus alte sedative, fara stirea lui Murray.

×