x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Verheugen, compromis - Natura moarta cu nud de comisar

Verheugen, compromis - Natura moarta cu nud de comisar

de Delia Zahareanu    |    09 Dec 2006   •   00:00
Verheugen, compromis - Natura moarta cu nud de comisar

Se apropie sarbatorile. Ca atare, in traditia stabilita inca de anul trecut, cu posterele sexy de promovare a activitatii UE, Comisia revine in atentia cetatenilor comunitari cu un scandal bine ambalat din categoria "Anatomia birocratica, versiunea Bruxelles".

De data aceasta, starul de necontestat este chiar vicepresedintele Gunter Verheugen, comisarul pentru industrii, surprins de ochii indiscreti ai aparatelor foto pe o plaja de nudisti din Lituania. Ca sa se accesorizeze corespunzator cu tipicul locatiei, comisarul nu avea cu sine decat o sapca de baseball si pe sefa sa de cabinet, Petra Erler. Sexagenarul Verheugen (foto) si mai tanara Petra (48 de ani) s-au balacit in spumele valurilor baltice, s-au cuibarit in nisipul plajei, departe de sotia comisarului care se pare ca nu impartaseste apetitul faimosului politician german pentru expunerea publica. Stirea a facut inconjurul cancelariilor europene, dupa ce a fost publicata de cotidianul german Bild. Iar revista Focus a anuntat ca va publica si pozele in chestiune saptamana viitoare.

SCANTEI. La scurt timp dupa lansarea scandalului, presedintele Comisiei, Jose Barroso, a sarit in apararea colegului sau, invocand dreptul fiecaruia la intimitate. In replica, parlamentarii germani conservatori au ripostat dur. "Este inacceptabil ca un comisar UE sa se fataie de colo colo gol pusca pe o plaja cu o colega de rang inalt", a declarat Herbert Reul, deputat in cadrul grupului Crestin-Democrat al legislativului comunitar. Unele voci vorbesc de incalcarea codurilor etice ale Comisiei, deoarece nu sunt permise astfel de legaturi intre inaltii functionari din Executivul European. Iar cancelarul Angela Merkel nu e deloc entuziasmata ca planurile de popularizare ale agendei presedintiei germane ale UE, care incepe la 1 ianuarie 2007, au fost puse in stand by de acest scandal, dupa cum relateaza The Times. (Delia Zahareanu)

×
Subiecte în articol: externe