x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VESTE DE ULTIMĂ ORĂ despre avionul AirAsia prăbuşit în Indonezia (VIDEO)

VESTE DE ULTIMĂ ORĂ despre avionul AirAsia prăbuşit în Indonezia (VIDEO)

07 Ian 2015   •   08:44
VESTE DE ULTIMĂ ORĂ despre avionul AirAsia prăbuşit în Indonezia (VIDEO)

Coada avionului AirAsia, care s-a prăbuşit la 28 decembrie în Indonezia, cu 162 de persoane la bord, a fost descoperită în Marea Java, a anunţat directorul Agenţiei naţionale indoneziene de căutare şi salvare (Basarnas), relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. "Am descoperit coada, ceea ce a şi fost obiectivul nostru principal astăzi", a declarat Bambang Soelistyo într-o conferinţă de presă la Jakarta.

Această descoperire ar putea constitui un progres în cadrul căutărilor, în condiţiile în care coada avionului conţine, de obicei, înregistratoarele de zbor sau 'cutiile negre', cruciale pentru a determina cauzele căderii Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord.

Coada avionului a fost găsită de nava indoneziană geodezică Mahakarya Geo Survey. 'Fragmentul se află la o adâncime de 25 de metri în strâmtoarea Karimata', declarase anterior şeful echipei de căutare, Muhammad Aga Ridha Aldila.


Avionul a dispărut de pe radare la puţin timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore, după ce s-a confruntat cu o zonă de nori ameninţători. În pofida operaţiunilor de căutare la scară largă întreprinse de Indonezia, cu asistenţa altor ţări, precum Franţa, SUA şi Rusia, puţine progrese au fost înregistrate până în prezent din cauza vremii nefavorabile, potrivit autorităţilor indoneziene. Oficialii de la Jakarta au indicat anterior că au fost găsite cinci părţi principale ale aparatului de zbor, fără a preciza despre ce fel de fragmente este vorba.

Autorităţile indoneziene suspectează Air Asia Indonesia, filială a companiei malaeziene AirAsia că nu avea permisiunea de a folosi culoarul de zbor pe care se afla in ziua respectiva, iar catastrofa s-a produs cel mai probabil din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Compania şi-a văzut suspendată săptămâna trecută autorizaţia de a utiliza culoarul Surabaya-Singapore până la sfârşitul anchetei.

×
Subiecte în articol: air asia avion prabusit indonezia