x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi ce costă 20 de milioane de lire sterline, după ce a fost cumpărat de 6.000 de ori mai ieftin!

Vezi ce costă 20 de milioane de lire sterline, după ce a fost cumpărat de 6.000 de ori mai ieftin!

22 Sep 2012   •   10:10
Vezi ce costă 20 de milioane de lire sterline, după ce a fost cumpărat de 6.000 de ori mai ieftin!

Un tablou cumparat in urma cu 8 ani cu 3.700 de lire sterline, la o licitatie organizata la un club de golf din Marea Britanie, ar putea fi vandut cu o suma de peste 6.000 de ori mai mare!

Este vorba de Fishing Boats in a Stiff Breeze, tablou pictat in 1805 de catre JMW Turner, cel mai vestit pictor britanic, care a fost achizitionata de un colectionar de arta in 2004.

"Nu mi-a venit sa cred. Imi aduc aminte ca licitatia a pornit de la 900 de lire sterline, dar nu am avut nicio ezitare in a licita de patru ori mai mult. Stiam ce cumpar", a declarat pentru Daily Mail proprietarul pretioasei opere de arta, Jonathan Weal.

Pictura care era considerata pierduta a fost deja autentificata, expertii estimand valoarea de piata la 20 de milioane de lire sterline.

Cel mai valoros Turner a fost vandut in 2010, Modern Rome-Campo Vaccino fiind achizitionat in schimbul sumei de 29,7 milioane de lire sterline.

Cea mai cunoscuta pictura semnata JMW Turner este The Battle of Trafalgar, realizata, de asemenea, in 1805.

×
Subiecte în articol: licitatie Marea Britanie pictura jmw turner