x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi ce fac americanii când se sperie de propria bombă falsă

Vezi ce fac americanii când se sperie de propria bombă falsă

02 Aug 2012   •   15:04
Vezi ce fac americanii când se sperie de propria bombă falsă

Personalul care se ocupa cu securitatea ambasadei americane de la Oslo a efectuat, saptamana trecuta, un exercitiu de verificare a vitezei de reactie in cazul unui atac terorist. In acest scop au fost puse mai multe bombe false in diverse locuri din ambasada. Pana aici nimic senzational dar, la terminarea exercitiului una dintre "bombe" a fost uitata.

Marti, bomba a fost vazuta de "ochiul de vultur" al unuia dintre paznici, in momentul cand vehiculul pe care era pusa falsa bomba voia sa reintre in curtea ambasadei.
Din acel moment a fost data alarma, evacuata ambasada, metroul nu a mai circulat, centrul capitalei norvegiene a fost inchis iar o partida amicala de fotbal a fost amanata pentru ca terenul de fotbal sa fie folosit ca helioport. Nu mai intra si nu mai iesea nici musca din zona izolata a orasului.

Echipe norvegiene de genisti, ambulante si nenumarati politisti au fost trimisi la fata locului pentru a preintampina un dezastru. Specialistii norvegieni si-au dat seama la scurt timp ca era vorba de o bomba falsa.

Miercuri oficialii americani si-au prezentat scuzele pentru tot balamucul creat in urma stangaciei lor. "In aceasta dimineata la ambasada noastra de la Oslo a fost identificat un obiect suspect care era instalat pe una dintre masinile proprii. In urma investigatiilor s-a stabilit ca obiectul a facut parte din arsenalul folosit pentru un exercitiu. Regretam deranjul creat in timpul acestui incident, nu doar fata de vizitatorii ambasadei dar si fata de vecini, dar noi luam in serios orice pericol potential si reactionam imediat."

Consiliul primariei din Oslo va cere despagubiri pentru actiunea politiei norvegiene, anunta ABC News.

×
Subiecte în articol: oslo alarma falsa ambasada sua