x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi de ce milionarii americani preferă să renunţe la cetăţeniile lor

Vezi de ce milionarii americani preferă să renunţe la cetăţeniile lor

10 Iul 2012   •   14:32
Vezi de ce milionarii americani preferă să renunţe la cetăţeniile lor

Milionara americana Denise Rich, in varsta de 68 de ani, a renuntat la cetatenia americana in favoarea celei austriece pentru a plati impozite mai mici.

Rich a optat pentru cetatenia austriaca datorita originii tatalui ei, spune o stire Reuters publicata luni.

Judy Smith, purtatoarea de cuvant a milionarei a declarat reporterilor de la Wall Street Journal ca: "Pentru a deveni si mai apropiata de partenerul ei dar si de familie, ea a decis sa devina cetatean austriac."

Rich, a carei avere se datoreaza in parte compozitiilor muzicale, ar putea sa economiseasca zeci de milioane de dolari din taxele pe care ar fi trebuit sa le plateasca in Statele Unite.

Totodata Austria are un sistem prietenos de taxare al averilor pentru cei care locuiesc in afara tarii mai mult de o jumatate de an.

Cu toate acestea ea va trebui sa platesca o "taxa de iesire", lege care a fost aprobata de congresul american in 2008 si care se aplica celor care au o avere mai mare de 2 milioane de dolari in conditiile in care persoana doreste sa paraseasca tara pentru totdeauna.

Averea milionarei a trecut pe sub lupa autoritatilor americane in perioada cand sotul ei, Marc Rich, a fost inculpat intr-un proces de evaziune fiscala si comert ilegal cu Iranul.

El a fost amnistiat de presedintele Bill Clinton in ultima lui zi de mandat la Casa Alba.

Cuplul este divortat din anul 1996.

Denise Rich a avut succes compunand pentru Areta Franklin, Marc Anthony si Mandy Moore si a avut trei nominalizari la premiile Grammy.

La inceputul anului ea si-a scos la vanzare apartamentul, in valoare de 65 de milioade de dolari, din Manhattan.

Rich se alatura celor aproape 1800 de cetateni americani sau posesori de Carte Verde care au retezat legaturile cu Statele Unite, anul trecut, spune un raport al fiscului american (IRS)

Un alt personaj important care si-a anuntat, anul acesta, renuntarea la cetatenie este co-fondatorul Facebook, Eduardo Severin care a ramas in Singapore.

Cu toate ca Severin a negat faptul ca optiunea lui ar avea vreo legatura cu plata impozitelor, gestul l-a facut inainte ca Facebook sa fie listata la bursa.
In Singapore nu se impoziteaza profitul.

×