x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viaţă extraterestră găsită în stratosfera Pământului, susţin oamenii de ştiinţă britanici

Viaţă extraterestră găsită în stratosfera Pământului, susţin oamenii de ştiinţă britanici

20 Sep 2013   •   19:39
Viaţă extraterestră găsită în stratosfera Pământului, susţin oamenii de ştiinţă britanici

Un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie crede că a descoperit forme de viaţă extraterestre, după ce a colectat particule cu ajutorul unui balon la altitudinea de 27 de kilometri.

Oamenii de ştiinţă spun că balonul s-a întors de la acea altitudine purtând organisme biologice miniaturale, afirmând că la acea înălţime formele de viaţă nu pot proveni de pe Pământ, ci numai din spaţiu.

Profesorul Milton Wainwright a declarat pentru publicaţia The Independent că este "95% sigur că oraganismele nu sunt de pe Pământ".

"Conform tuturor informaţiilor pe care le avem nu putem concluziona decât că aceste organisme vin din spaţiu. Nu există niciun mecanism cunoscut prin care aceste forme de viaţă să fi putut urca la acea altitudine de la suprafaţa Pământului. Dacă ne luăm după legile fizicii, organismele trebuie să fi venit din spaţiu", a declarat acesta.

Unele din mostrele caputrate erau acoperite de praf cosmic, indicând că şi organismele găsite veneau tot din spaţiu.

"Aceste organisme nu sunt obişnuite. Dacă veneau de pe Pământ ne-am fi aşteptat să găsit pe ele particule comune, precum polenul", a declarat profesorul Wainwright, care este specialist în biologie moleculară la Universitatea Sheffield.

"Suntem foarte, foarte încrezători în ideea că aceste entităţi biologice vin din spaţiu", a adăugat acesta, adăugând că certitudinea absolută este greu de atins în ştiinţă.

Oamenii de ştiinţă cred că organismele ar fi putut proveni din gheaţa cometelor. Mostrele au fost colectate în timpul unei "ploi" de meteoriţi, proveniţi de la o cometă. De la frecarea cu atmosfera terestră, bucăţile de gheaţă s-ar fi topit, eliberând organismele.

Oamenii de ştiinţă spun că organismele sunt probabil moarte şi conţin ADN.

"Dacă avem dreptate, înseamnă că există viaţă în spaţiu şi astfel de organisme cad pe Pământ. Se poate spune că viaţa pe Pământ şi-ar avea originea în spaţiu", a spus profesorul Wainwright.

Acesta spune că ipoteza proiectării organismelor la acea altituinde de erupţia unui vulcan nu este plauzibilă.

"Ultima mare erupţie a avut loc acum trei ani. Materia s-ar fi depozitat înapoi pe sol în acest interval", a spus profesorul.

Echipa oamenilor de ştiinţă vrea să confirme rezultatele trimiţând un alt balon în stratosferă în luna octombrie, când va exista o ploaie de meteoriţi proveniţi din cometa Halley.

Concluziile oamenilor de ştiinţă au fost publicate în Journal of Cosmology, urmând ca articolul să fie completat pe măsură ce organismele vor fi mai bine studiate.

Journal of Cosmology a publicat astfel de articole care susţineau descoperirea vieţii extraterestre şi în trecut, ipoteze care au fost ulterior infirmate. 

×
Subiecte în articol: viata extraterestra comete