x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepreşedintele egiptean, ţinta unei tentative de asasinat

Vicepreşedintele egiptean, ţinta unei tentative de asasinat

05 Feb 2011   •   09:26
Vicepreşedintele egiptean, ţinta unei tentative de asasinat
Sursa foto: /Reuters
150298-.jpgLa puţin timp după ce a fost numit în actuala sa funcţie, vicepreşedintele egiptean Omar Suleiman a fost ţinta unei tentative de asasinat, au declarat surse pentru Fox News. Se pare că această tentativă ar fi avut loc în ultimele zile şi s-ar fi soldat cu moartea a doi dintre agenţii de pază ai lui Suleiman.

Un înalt oficial al administraţiei preşedintelui american Barack Obama a confirmat faptul că atacul a avut loc la scurt timp după ce Omar Suleiman, fost şef al serviciilor de informaţii egiptene, a fost numit vicepreşedinte, numire ce a avut loc la 29 ianuarie, la patru zile după izbucnirea protestelor împotriva preşedintelui Hosni Mubarak. Oficialul a descris tentativa de asasinat drept un atac organizat asupra coloanei de automobile cu care se deplasa Suleiman.

Secretarul de presă al Casei Albe, Robert Gibbs, a refuzat să comenteze relatările despre tentativa de asasinat. Potrivit Fox News, citat de Agerpres, nu este clar deocamdată cine se află în spatele tentativei de asasinat.

×