x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Video / Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid

Video / Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid

20 Aug 2008   •   00:00

17:23 • Un avion al companiei spaniole Spanair a luat foc pe aeroportul Barajas din Madrid - informează AFP şi postul Cadena Ser, potrivit căruia autorităţile confirmă că există şi victime.



Un avion al companiei spaniole Spanair a luat foc pe aeroportul Barajas din Madrid - informează AFP şi postul Cadena Ser, potrivit căruia autorităţile confirmă că există şi victime.

Un purtător de cuvânt al serviciului de urgenţă din Madrid - Samur - a explicat în declaraţii pentru postul de radio naţional că avionul s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe o pistă a terminalului T4 al aeroportului.

Compania aeriană Spanair a anunţat că aparatul de zbor ce deservea cursa JK 2055, cu destinaţia Las Palmas de Gran Canaria, era de tipul McDonnell Douglas MD82 şi transporta 164 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

O sursă din serviciile de urgenţă a declarat că bilanţul morţilor este mult mai mare decît cel anunţat de autorităţi şi că doar circa 25 de persoane au supravieţuit accidentului. "Scot afară cadavre carbomizate. Avionul a fost distrus complet", a precizat sursa.

O mare coloană de fum se vedea de la câţiva kilometri distanţă, potrivit RTVE.

Cotidianul El Mundo, în ediţia electronică. estimează că numărul persoanelor decedate ar putea depăşi 100.

Potrivit primelor ipoteze, accidentul s-a produs după ce unul dintre motoarele aparatului a luat foc.

×
Subiecte în articol: externe