x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Au REUŞIT să aducă FANTOME în laborator. Oamenii de stiinţă, OBLIGAŢI să OPREASCĂ experimentul!

(VIDEO) Au REUŞIT să aducă FANTOME în laborator. Oamenii de stiinţă, OBLIGAŢI să OPREASCĂ experimentul!

11 Noi 2014   •   18:35

Oamenii de ştiinţă elveţieni au vrut să demonstreze că fantomele sunt o născocire a imaginaţiei, prin invocarea lor într-un mediu controlat. Studiul şi-a propus să demonstreze că fantomele sunt create de mintea umană, atunci când se suprimă capacitatea de locaţie a corpului, din diferite cauze. Boli, efort sau stres.

Voluntarii, care habar nu aveau ce urma să li se întâmple, au luat parte la un experiment care presupunea întreruperea semnalului dintre creier şi mişcările corpului. După ce au fost conectaţi la dispozitiv, au spus că au văzut chiar şi patru fantome, poziționate în jurul lor şi au spus că au simţit cum diferite părţi ale corpului le sunt atinse de degete invizibile.

Profesorul responsabil de experiment, Olaf Blanke, de "Ecole Polytechnique Federale de Lausanne", a declarat: "Experimentul nostru a indus, pentru prima dată, senzația unei prezențe străine în laborator. Am dovedit că anomalia poate apărea în condiții normale, pur şi simplu prin punerea semnalelor senzorio-motorii în conflict. Acest lucru confirmă faptul că fenomentul fantomatic este cauzat de o percepție alterată"

Potrivit unor mărturii, a unor dintre participanţi, a existat şi o întâmplare bizară în timpul studiului. Doi dintre cei 12 de participanți s-au speriat atât de tare de experiența trăită, încât oamenii de stiinta au oprit experimentul. Şi pe bună dreptate, pentru că în momentul respectiv aparatele nu ar fi fost pornite.


×
Subiecte în articol: fantome laborator oameni de stiinta