x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Ce reacţie are Vladimir Putin când un preot vrea să-i pupe mâna

(VIDEO) Ce reacţie are Vladimir Putin când un preot vrea să-i pupe mâna

07 Aug 2012   •   07:13
(VIDEO) Ce reacţie are Vladimir Putin când un preot vrea să-i pupe mâna

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut parte de o surpriza in timpul unei vizite efectuate la o manastire din secolul 14, din nordul Rusiei.

Putin da mana cu cei din comitetul de primire, printre care se aflau si cativa preoti. Unul dintre acestia nu se multumeste doar sa stranga mana presedintelui, ci se apleaca sa o sarute, moment in care Putin isi retrage nervos mana si ii face un semn cu pumnul la falca preotului.

Relatia lui Putin cu clerul rusesc este un subiect tensionat, in momentul de fata. La inceputul acestui an, trupa punk Pussy Riot, formata din trei componente, a fost arestata dupa ce a intrerupt o slujba religioasa intr-o catedrala din Moscova si a cantat o melodie in care Fecioara Maria era rugata sa scape tara de Putin.

Cele trei componente au fost tinute in puscarie aproape sapte luni fara sa fie judecate, iar procurorii cer acum o pedeapsa de sapte ani de puscarie pentru ele.

Patriarhul Kiril al Rusiei, care a declarat cu alta ocazie ca Putin este trimisul lui Dumnezeu pe pamant si care are o relatie foarte apropiata cu presedintele, pe care l-a si sustinut in campania electorala, a reufuzat sa le ierte pe cele trei, afirmand ca sunt trimisele satanei.

Organizatiile pentru drepturile omului cer insistent eliberarea celor trei, pe care le considera prizoniere de constiinta.

×