x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Erdogan, furios pentru că SUA au emis mandate de arestare pentru gărzile sale de corp

VIDEO - Erdogan, furios pentru că SUA au emis mandate de arestare pentru gărzile sale de corp

16 Iun 2017   •   18:05
VIDEO - Erdogan, furios pentru că SUA au emis mandate de arestare pentru gărzile sale de corp

Președintele Erdogan critică autoritățile de la Washington DC pentru că i-au arestat 12 gărzi de corp, care sunt acuzate că au atacat un grup de manifestanți în fața ambasadei Turciei din capitala SUA, relatează AP, citat de RT.com

Președintele turc aflat la un dineu de la terminarea Ramadanului se întreba: ”Ce fel de lege este asta?”.

Joi, oficialii poliției din Washington DC, au anunțat că au pus sub acuzare și emis mandate de arestare pentru 12 oameni care asigurau paza lui Erdogan.

Miercuri, doi turci care trăiesc în SUA, au fost arestați pentru rolul pe care l-au avut în timpul bătăii din fața ambasadei, incident care a avut loc pe 16 mai a.c. în timpul vizitei liderului de la Ankara, în Statele Unite. Incidentul, care a fost filmat și făcut public, a stârnit un scandal diplomatic.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat reporterilor că legislația internațională permite șefilor de stat protecția / imunitatea obișnuită pentru membrii unui anturaj, dar pe care îi pierd atunci când părăsesc SUA.

”Dacă aceștia vor reveni în Statele Unite aceștia vor fi arestați”, a declarat oficialul care a a dat citire declarației Secretarului de Stat, Rex Tillerson.

×