x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Isteria Zika a ucis milioane de albine în Carolina de Sud, SUA

VIDEO - Isteria Zika a ucis milioane de albine în Carolina de Sud, SUA

02 Sep 2016   •   14:08
VIDEO - Isteria Zika a ucis milioane de albine în Carolina de Sud, SUA

Împrăștierea cu avioane utilitare a insecticidelor pentru combaterea virusului Zika în Carolina de Sud, SUA, a rezultat cu moartea a milioane de albine, scrie theepochtimes.com.


Oficialii din regiunea Dorchester au anunțat pe 25 august a.c. că vor începe o campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor după ce Departamentul de Sănătate și Control al Mediului a raportat 4 cazuri de infectare cu Zika.


Dezinsecția aeriană care a început pe data de 28 august, metodă dăunătoare pentru albine, insecticidul având același efect și asupra albinelor, nu numai a țânțarilor.


Juanita Stanley, o crescătoare de albine din zonă, a declarat pentru un post local de televiziune că tot echipamentul său este contaminat iar producția de mierea este compromisă și se plânge că nu a primit nicio notificare înainte de începerea campaniei, așa cum ar fi fost normal. Femeia a pierdut 46 de stupi în care erau 2 milioane de albine.


Cu toate acestea autoritățile locale spun că au trimis notificări pe 26 și 27 august către presa locală și au anunțat pe platformele de socializare.


Moartea unui număr atât de mare de albine, care sunt esențiale pentru polenizare, va avea un impact major asupra restului ecosistemului și a producției de alimente, spun specialiștii.

 

 

×
Subiecte în articol: virusul zika albine moarte