x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Joe Biden, disperat înaintea alegerilor legislative, apelează la rezerva strategică pentru a scădea prețurile carburanților

VIDEO Joe Biden, disperat înaintea alegerilor legislative, apelează la rezerva strategică pentru a scădea prețurile carburanților

20 Oct 2022   •   09:18
VIDEO Joe Biden, disperat înaintea alegerilor legislative, apelează la rezerva strategică pentru a scădea prețurile carburanților
Sursa foto: Hepta

Joe Biden se confruntă cu o criză puternică a mandatului său, după ce prețurile la pompă au crescut, fapt ce va afecta Partidul Democrat în alegerile legislative din 8 noiembrie 2022.

Benzina s-a scumpit cu 16% în octombrie 2022, față de aceeași lună din anul trecut, iar benzina cu 50%.

Șeful de la Casa Albă a dispus astfel vânzări de petrol din rezerva strategică a țării de circa 180 de milioane de barili și a cerut companiilor să mărească producția pentru a scădea prețurile, scrie AFP.

Inflația a crescut iar prețurile alimentelor și energie s-au scumpit la niveluri record, în contextul crizei economice mondiale. 

"Este urgent să creştem în mod rezonabil producţia americană de petrol. Acest lucru trebuie să aibă loc fără a întârzia tranziţia noastră spre energii curate", a spus acesta, care a acuzat că  "Profiturile rafinăriilor sunt duble faţă de cele obişnuite iar marjele distribuitorilor depăşesc norma cu peste 40%".

Dar cea mai puternică măsură a fost, însă, confirmarea, miercuri, că Statele Unite vor vinde încă 15 milioane de barili de petrol din rezervele lor strategice, în încercarea de a reduce preţul aurului negru.

Totodată, administrația  Biden a decis un mecanism de refacere a rezervelor strategice de  țiței pe termen lung prin achiziția acestuia când prețul de referință al barilului West Texas Intermediate (WTI)va scădea la 67 - 72 de dolari.

SUA a vândut circa 212 milioane de barili de țiței din rezervele strategice începând cu septembrie 2021, cea mai mare cantitate după anul 1975. 

O lovitură puternică a primit administrația Biden, în urmă cu două săptămâni, când OPEC și Rusia au anunțat că vor reduce extracțiile de petrol, în pofida cererilor americane de a o mări sau măcar de a face anunțul mai târziu, după alegeri.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden sua Rusia opec petrol