x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Klaus Iohannis, întâlnire oficială cu președinta Georgiei: Analiza noastră nu relevă o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment

VIDEO Klaus Iohannis, întâlnire oficială cu președinta Georgiei: Analiza noastră nu relevă o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment

11 Oct 2022   •   13:21
VIDEO Klaus Iohannis, întâlnire oficială cu președinta Georgiei: Analiza noastră nu relevă o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment

Președinții României și Georgiei au semnat o Declarație comună pentru stabilirea unui parteneriat strategic între cele două țări.

Klaus Iohannis spune că situația din Ucraina, în urma atacurilor cu rachete ale forțelor ruse, „nu relevă o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment”.

„Atacurile rusești cu rachete împotriva infrastructurii civile și asupra civililor din Ucraina sunt complet inaacceptabile. La fel de inacceptabil e ca teritoriul unui stat indepedent și suveran să fie folosit, de exemplu, survolându-l pentru atacuri împotriva Ucrainei. Analiza noastră, însă, nu relevă o creștere a riscutrilor pentru România în acest moment”, spune șeful statului român, referindu-se la bombardamentele de luni asupra Ucrainei și încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachetele lansate de forțele ruse.

Acesta s-a întâlnit, marți, la Palatul Cotroceni, cu Salome Zourabichvili, președinta Georgiei, care efectuează o vizită oficială în țara nostră, la invitația șefului statului român.

„Am discutat cu doamna președinte și despre actualul context regional și internațional, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ieri, rachete rusești au lovit din nou orașe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internațională, iar uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze. Alături de partenerii noștri, România va continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse”, a precizat Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: georgia klaus iohannis ucraina