x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Momente de coșmar într-un zbor al AirAsia. Avionul s-a zglțâit ca o mașină de spălat descentrată

VIDEO - Momente de coșmar într-un zbor al AirAsia. Avionul s-a zglțâit ca o mașină de spălat descentrată

25 Iun 2017   •   19:25
VIDEO - Momente de coșmar într-un zbor al AirAsia. Avionul s-a zglțâit ca o mașină de spălat descentrată

Un avion al AirAsia cu destinaţia Malaezia a fost constrâns să revină în Australia din cauza problemelor tehnice, un pasager povestind că aparatul a fost "zguduit ca o maşină de spălat", relatează AFP. 

Zborul companiei malaeziene low cost cu destinaţia Kuala Lumpur s-a confruntat cu dificultăţi la circa o oră şi jumătate după ce a decolat de la Perth. 

Avionul a A330 a făcut cale întoarsă şi a aterizat fără probleme pe aeroportul din Perth, care a vorbit despre "probleme tehnice". "Pilotul a depistat probleme tehnice, a făcut cale întoarsă şi a revenit pe aeroport", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. 

AirAsia s-a limitat să comunice că "echipajul a luat măsuri preventive pentru a verifica aparatul". 

Este cel de al doilea incident care implică un Airbus A330 de la începutul lunii în Australia. Un avion de linie al China Eastern a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Sydney la 11 iunie din cauza unei găuri enorme în capota unuia dintre motoare. 

Pasagerii zborului AirAsia citaţi de ziarul West Australian au povestit că au auzit un zgomot şi că avionul a început să tremure. 

"S-a putut vedea reacţia echipajului că nu era deloc în regulă", a declarat Sophie Nicolas, care a auzit o mică explozie în aripa stângă. "A fost terifiant", a adăugat ea. 

Brenton Atkinson a declarat, la rândul lui, pentru Australian Broadcasting Corporation, că avionul a fost zguduit mult mai puternic decât atunci când se produc turbulenţe normale. 

"Cred că a fost vorba despre un motor care nu mai funcţiona cum trebuie, cel puţin asta ne-au zis. A fost, literal, ca şi cum am fi stat pe o maşină de spălat. Prin hublou se vedea motorul care era zguduit. După aterizare, ne-am dat seama că o pală a turbinei s-a desprins", a povestit el. 

AirAsia a avut primul său accident mortal în decembrie 2014, când un aparat s-a prăbuşit, în condiţii meteo nefavorabile, în largul Indoneziei, cu 162 de persoane la bord.AGERPRES

 

×