x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Noua înregistrare video a SI în care este ameninţat New-Yorkul nu reprezintă "o ameninţare actuală şi precisă"

VIDEO - Noua înregistrare video a SI în care este ameninţat New-Yorkul nu reprezintă "o ameninţare actuală şi precisă"

19 Noi 2015   •   09:33
VIDEO - Noua înregistrare video a SI în care este ameninţat New-Yorkul nu reprezintă "o ameninţare actuală şi precisă"

Poliţia din New York a precizat miercuri că este la curent cu noua înregistrare video a jihadiştilor Statului Islamic care ameninţă oraşul, dar a indicat că "nu există o ameninţare actuală şi precisă", relatează AFP.

La cinci zile după atentatele de la Paris, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a reacţionat şi el la înregistrare, declarând că "New York-ul nu va fi intimidat".

"Suntem la curent cu noua înregistrare video a Statului Islamic care menţionează Times Square. Chiar dacă unele din planurile menţionate în înregistrare nu sunt noi, înregistrarea reafirmă mesajul că New York-ul rămâne o ţintă teroristă foarte importantă. Chiar dacă nu există o ameninţare actuală sau precisă asupra oraşului, vom da dovadă de o vigilenţă sporită", a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stephen Davis, într-un comunicat.

"Alimentarea fricii este scopul organizaţiilor teroriste, dar New Yorkul nu va fi intimidat", a mai spus primarul Bill de Blasio, adăugând într-un comunicat că poliţia din New York este "cea mai capabilă din ţară, cu o forţă antitero care a fost recent consolidată cu 500 de poliţişti suplimentari".

"Times Square şi Herald Square apar în înregistrarea video, dar NYPD (New York Police Department), împreună cu toţi partenerii ei, ia toate măsurile de securitate necesare în aceste sectoare şi în altele din întregul oraş", a dat asigurări primarul.

"New-yorkezii nu vor trăi în frică şi oamenii trebuie să continue să meargă la serviciu şi să-şi trăiască viaţa, profitând de cel mai frumos oraş din lume", a mai declarat Bill de Blasio.


Menintarea ISIS pentru New York

×