x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. O grădiniţă din China a invitat la serbarea de început de an o... dansatoare la bară

VIDEO. O grădiniţă din China a invitat la serbarea de început de an o... dansatoare la bară

04 Sep 2018   •   13:27

 Din dorinţa de a anima reîntoarcerea copiilor în sălile de clasă, directoarea unei grădiniţe din China a invitat la serbarea de început de an o... dansatoare la bară. Spectacolul artistei în ţinută sumară a provocat indignarea părinţilor şi a declanşat un val de reacţii negative pe internet, relatează marţi AFP. 



Ca majoritatea unităţilor de învăţământ din China, grădiniţa Xinshahui din Shenzhen (sud) a organizat, luni, o sărbătoare dedicată începutului noului an şcolar, eveniment asociat în mod obişnuit cu discursuri şi spectacole susţinute de copii şi artişti. 

Însă, spre surpriza publicului printre care s-au numărat tineri elevi însoţiţi de părinţii sau bunicii lor, pe scenă şi-a făcut apariţia o dansatoare îmbrăcată foarte sumar, care s-a învârtit şi s-a răsucit în ritmul muzicii pe o bară verticală. 

Înregistrările video realizate de cei prezenţi, în care poate fi văzută tânăra în mini-pantaloni scurţi care se mişcă sugestiv în faţa copiilor îmbrăcaţi în uniforme şi aliniaţi pe rânduri, au ajuns cu rapiditate pe reţelele de socializare şi în media. 

În imagini se pot observa băieţii mici care imită într-o manieră nepotrivită coregrafia îndrăzneaţă a artistei balansându-şi bazinul, dar şi adulţii vizibil şocaţi, pe chipul cărora se citeşte dezaprobarea, notează AFP. 

Numeroşi părinţi şi-au exprimat indignarea pe reţelele de socializare ameninţând cu retragerea copiilor din unitatea de învăţământ şi solicitând demisia directoarei instituţiei, Lai Rong. 

"Dans la bară la sărbătoarea de început de an? Cum să îndrăznesc să îi încredinţez copiii mei?", a scris unul dintre părinţii care şi-au exprimat supărarea pe platforma de microblogging WeChat. 

În cadrul unui comunicat, Lai Rong şi-a cerut scuze pentru situaţia ''dezastruoasă'' şi şi-a exprimat regretul că nu a "verificat" natura numărului din cadrul serbării. Ea a susţinut că prin recrutarea dansatoarei nu a intenţionat decât să "anime" ceremonia şi să condimenteze atmosfera. 

Însă, aceste explicaţii nu au salvat-o. În faţa indignării populare, autorităţile din domeniul educaţional au anunţat, luni, că au demis-o pe directoare şi au dispus deschiderea unei anchete. 

Revenirea copiilor în sălile de clasă în China a fost însoţită şi de alte motive de agitaţie din partea familiilor acestora. Sâmbătă, o emisiune difuzată în fiecare an la începutul şcolii de televiziunea publică şi a cărei vizionare este obligatorie pentru elevi a fost precedată de minute în şir de publicitate la lecţii particulare sau materiale şcolare, ceea ce i-a determinat pe părinţi să inunde mediul online cu reacţii negative sau comentarii cinice. 

În plus, peste şase sute de persoane au participat în acest weekend la demonstraţii violente faţă de creşterea taxelor de şcolarizare. Poliţia a anunţat că a întrerupt demonstraţia şi a efectuat cincizeci de reţineri.

AGERPRES

×