x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Peste 10 milioane de persoane ar putea muri din cauza foametei în Africa. Campanie media de 24 de ore pentru a atrage atenţia asupra crizei umanitare

VIDEO: Peste 10 milioane de persoane ar putea muri din cauza foametei în Africa. Campanie media de 24 de ore pentru a atrage atenţia asupra crizei umanitare

03 Apr 2012   •   15:22
VIDEO: Peste 10 milioane de persoane ar putea muri din cauza foametei în Africa. Campanie media de 24 de ore pentru a atrage atenţia asupra crizei umanitare

Regiuni mari din centrul si vestul Africii au devenit atat de uscate incat pamanutul nu mai suporta nicio recolta iar vietile oamenilor si animalelor sunt in pericol, scrie CNN.

Sahel este o regiune arida care se intinde de-a lungul Africii pana la Desertul Sahara si este cunoscuta pentru secetele sale. Alte opt tari se afla intr-o situatie dificila.

Potrivit Natiunilor Unite, peste 10 milioane de persoane ar putea muri din cauza foametei, iar situatia se inrautateste foarte repede. Pentru a trage un semnal de alarma asupra crizei de alimente din Africa, UNICEF a lansat o campanie sociala media de 24 de ore, toata ziua de marti.

Intitulata #SahelNOW, campania cere utilizatorilor Facebook, Twitter si din alte retele media sa posteze mesaje, filmulete, status-uri prin care sa atraga atentia asupra pericolului in care se afla aproximativ un milion de copii.

"Este legat de lipsa ploilor din 2011 si a secetei. Oamenii incearca sa supravietuiasca prin vanzarea lucrurilor personale. Ei sunt nevoiti sa isi retraga copiii de la scoli pentru a face fata situatiei", a spus David Gressly, directorul regional al UNICEF din Sahel.

Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, a anuntat recent ca printr-o masura de urgenta vor fi alocate 120 de milioane de dolari pentru criza umanitara din Sahel.

×
Subiecte în articol: africa facebook twitter criza umanitara