x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Poliţia belgiană a arestat 16 persoane, dar nu a reuşit să-l găsească pe suspectul-cheie al atacurilor de la Paris

VIDEO - Poliţia belgiană a arestat 16 persoane, dar nu a reuşit să-l găsească pe suspectul-cheie al atacurilor de la Paris

23 Noi 2015   •   08:47
VIDEO - Poliţia belgiană a arestat 16 persoane, dar nu a reuşit să-l găsească pe suspectul-cheie al atacurilor de la Paris

Poliţia belgiană a arestat 16 persoane în operaţiunile declanşate după atacurile de la Paris din 13 noiembrie, dar nu l-a găsit pe Salah Abdeslam, bărbatul din Bruxelles suspectat că a jucat un rol-cheie în asaltul din Franţa, a anunţat procurorul public la începutul zilei de luni, informează Reuters, DPA şi AFP.
   
Trei case au fost de asemenea percheziţionate la Charleroi, la sud de Bruxelles.
   
"Putem sublinia că nu s-au găsit arme sau explozibili. Abdeslam Salah nu a fost găsit" în timpul operaţiunii şi cele 19 raiduri s-au desfăşurat "fără vreun incident notoriu", a precizat procurorul Eric Van Der Sypt citind un comunicat într-o scurtă conferinţă de presă.
   
Cu toate acestea, în timpul unei percheziţii la un snack-bar în comuna din regiunea capitalei Molenbeek-Saint-Jean, cunoscută ca fief jihadist, un vehicul s-a îndreptat spre poliţişti care au deschis focul de două ori, a adăugat Van Syrpt.

"Vehiculul a reuşit să fugă dar a putut fi interceptat la Bruxelles. La bord, un individ rănit a fost arestat", a precizat, pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al parchetului, citat de France Presse, subliniind că este imposibil în acest stadiu să se spună dacă există o legătură între această arestare şi ancheta în curs de desfăşurare.

Purtătorul de cuvânt al parchetului a refuzat , "în interesul anchetei", să dezvăluie orice alt detaliu şi să răspundă la întrebările jurnaliştilor prezenţi.

"Şaisprezece persoane au fost arestate. Judecătorul va decide mâine dacă vor fi reţinute în continuare", a mai anunţat procurorul Van Syrpt, citat de Reuters.
   
Mai mulţi suspecţi ai atacurilor din 13 noiembrie de la Paris, unde au fost ucise 130 de persoane şi 352 rănite, au avut legături cu Bruxellesul, aminteşte DPA.

Duminică seară, poliţia a cerut în mod expres mass-media şi reţelelor sociale să nu difuzeze informaţii despre locurile desfăşurării raidurilor şi să se abţină de la filmarea în direct a operaţiunilor în curs.

De asemenea duminică, prim-ministrul Charles Michel, exprimându-se după o întâlnire cu şefii securităţii, a anunţat menţinerea nivelului de alertă teroristă la maximum luni, o altă zi când metroul şi şcolile din capitală vor fi închise de teama unui nou atac terorist în masă după cel de la Paris.

Arestare in centrul orasului Bruxelles




×