x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente în Iran: "Moarte dictatorului", "Să-ţi fie ruşine, Mahmoud - pleacă din politică" (VIDEO)

Proteste violente în Iran: "Moarte dictatorului", "Să-ţi fie ruşine, Mahmoud - pleacă din politică" (VIDEO)

06 Oct 2012   •   15:39
Proteste violente în Iran: "Moarte dictatorului", "Să-ţi fie ruşine, Mahmoud - pleacă din politică" (VIDEO)

Sute de protestatari au ieşit pe străzile din Teheran miercuri şi au strigat "Moarte dictatorului", mulţimea fiind furioasă pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, considerat rsponsabil pentru criza economică din ţară, informează Daily Mail.

Protestul public, care nu este ceva obişnuit în Iran, vine după mai multe greve recente ale comercianţilor şi ale negustorilor din bazare, care sunt nemulţumiţi din cauza crizei financiare din Iran.

Guvernul a intervenit pentru ca protestele să nu continue, iar străzile au fost împânzite de poliţişti.

Protestatarii, care au vandalizat bănci şi clădiri publice, consideră că Mahmoud Ahmadinejad este vinovat pentru prăbuşirea economiei în Iran. Au avut loc ciocniri violente între poliţişti şi protestatari. Pentru a dispersa mulţimea, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene. Potrivit CNN, 16 persoane au fost arestate joi.

"Să-ţi fie ruşine, Mahmoud - pleacă din politică", au strigat protestatarii miercuri.

Joi au fost redeschise magazinele şi niciun protestatar nu a mai apărut pe străzi.

Marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele iranian a spus că economia s-a prăbuşit din cauza "presiunilor psihologice" care au apărut în urma sancţiunilor aplicate de ţările din Vest.

 


×