x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO! Proteste violente la Universitatea Berkeley din California

VIDEO! Proteste violente la Universitatea Berkeley din California

02 Feb 2017   •   15:58
VIDEO! Proteste violente la Universitatea Berkeley din California
Sursa foto: captura video

Incidente violente au avut loc miercuri în campusul prestigioasei Universităţi Berkeley din statul american California, unde sute de protestatari, în majoritate studenţi, au manifestat împotriva conferinţei pe care urma să o susţină un editorialist al site-ului ultraconservator Breitbart, relatează AFP şi DPA. 

Protestatarii au scandat 'Faceţi-l să tacă', au spart vitrine, au incendiat paleţi şi au aruncat cu pietre asupra poliţiei, care a ripostat cu gaze lacrimogene şi a izolat perimetrul universităţii. 

Conducerea instituţiei a anunţat ulterior anularea conferinţei lui Milo Yiannopoulos. 

Susţinător fervent al preşedintelui Donald Trump, pe care în campanie l-a numit 'Daddy' ('tati'), Yiannopoulos, specializat în noile tehnologii şi cunoscut pe reţele sociale pentru tonul său provocator, este unul din exponenţii dreptei alternative americane. 

În luna iulie el a fost interzis pe Twitter pentru că a alimentat atacuri împotriva actriţei americane de culoare Leslie Jones. La Berkeley, el urma să folosească acest eveniment pentru a lansa o campanie împotriva 'campusurilor-sanctuar', care admit studenţi aflaţi fără documente legale în SUA. 

Site-ul Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă, l-a susţinut activ pe Donald Trump în campania pentru Casa Albă. Fostul preşedinte executiv al Breitbart, Steven Bannon, a fost numit consilier principal şi strateg-şef la Casa Albă. Se spune despre că el că se află în spatele unora dintre politicile cele mai controversate ale lui Donald Trump, inclusiv în materie de imigraţie. 

Potrivit Agerpres, manifestaţii similare celor de la Berkeley au avut loc luna trecută la Universitatea Davis din California, tot pentru a împiedica o conferinţă a lui Yiannopoulos. În ambele cazuri, acesta fusese invitat de grupuri de studenţi conservatori.

 

Vezi şi:

VIDEO! Un bărbat a condus mireasa la altar şi apoi a deschis focul asupra invitaţilor. Scena groazei a fost FILMATĂ

 

VIDEO! O nouă "modă" printre tinerii din SUA, "Salt and ice challenge", face tot mai multe victime

 

Ministrul Justiţiei, întrerupt de protestatari. Iordache a dat declaraţii din sala grupului PSD. POZA ZILEI

 

Un pastor din Florida a fugit gol după ce a fost prins de soţul femeii cu care avea o aventură

×