x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O romanca a RIDICULIZAT un eurodeputat UKIP. Discurs REMARCABIL in fata lui Viviane Reading, la o dezbatere Oxford Union (VIDEO)

O romanca a RIDICULIZAT un eurodeputat UKIP. Discurs REMARCABIL in fata lui Viviane Reading, la o dezbatere Oxford Union (VIDEO)

19 Dec 2014   •   14:38
O romanca a RIDICULIZAT un eurodeputat UKIP. Discurs REMARCABIL in fata lui Viviane Reading, la o dezbatere Oxford Union (VIDEO)

In cadrul unui eveniment sustinut la Oxford Union, a carui invitat principal a fost Viviane Reading, fost comisar european pentru Justitie, o romanca a reusit un discurs remarcabil in cadrul caruia a ridiculizat un reprezentat al politicii partidului britanic anti-unionist UKIP, interventia sa starnind aplauze furtunoase din partea publicului prezent in sala.
Raspunsurile eurodeputatei UKIP au fost atat de putin convingatoare, incat a provocat in numeroase randuri amuzamentul audientei.

"Sunt romanca, ma aflu aici de patru ani, am o diploma obtinuta la o universitate britanica, imi platesc taxele si nu am beneficiat o singura zi din ajutoare sociale. Dar, de fiecare data cand aplic pentru un loc de munca, am simtit ca este nevoie sa ma dezic de nationalitatea mea din cauza stigmatizarii si a atitudinii rauvoitoare impotriva imigrantilor romani. Intrebarea mea este, doamna Parker, cand va inceta UKIP sa aduca in prim-plan cazurile extreme, nereprezentative pentru marea masa de imigranti, doar pentru a-si sustine politica de partid si pentru a instaura un climat de teama", a spus romanca, dupa ce i-a fost dat cuvantul in cadrul dezbaterii.

Europarlamentarul UKIP, Margot Parker și-a început bâlbâiala prin a da vina pe presapentru relatările imprecise. Mai apoi, răspunsurile pe care le-a dat la întrebările insistente ale moderatorului au stârnit râsete în public.

Redam dialogul dinre Margot Parker si moderatorul dezbaterii.

■ Margot Parker: În primul rand, vreau sa explic... Cred ca am suferit in acest caz destul de mult din cauza modului eronat in care presa a relatat stirile.

■ Moderator: UKIP a vorbit mult despre romani, acesta nu este un lucru pe care presa sa-l fi inventat.

■ Margot Parker: Nu a fost vorba doar despre romani, ci si despre bulgari, aici vorbim despre un principiu, despre libertatea imigratiei in Marea Britanie.

■ Moderator: Dar v-ati referit în special la romani, in special la rata ridicată a infractionalitatii.

■ Margot Parker: Unii o fac, altii nu...

■ Moderator: Nu a declarat Nigel Farage (liderul UKIP - N.R.) ca ar trebui sa ne ingrijoram daca un grup de imigranti romani se muta langa casa noastra?

■ Margot Parker: Ei bine....

■ Moderator: Nu e ăsta rasism?

■ Margot Parker: Nu, nu as spune ca este vorba rasism, absolut deloc! (audientaa izbucnește în ras)

■ Moderator: E in regula sa fii ingrijorat de asta?

■ Margot Parker: Nu, nu .. Lasati-ma sa termin. Fie ca este vorba de romani sau de orice alta nationalitate, trebuie sa fim siguri ca tara noastra poate face fata valului de imigranti. Pentru ca nu este corect pentru romani sa suporte abuzuri, sa fie ademeniti cu salarii mici si sa fie adusi aici aproape cu forta, si dupa o perioada sa nu obtina acel loc de munca.

■ Moderator: Pe dvs. v-ar ingrijora daca o familie de romani s-ar muta alaturi de casa dvs.?

■ Margot Parker: Bineinteles ca nu! A fost un nonsens, care este depasit acum"




×