x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TERIFIANT! Trei tineri încearcă, în joacă, să contacteze morţii, folosindu-se de o placă Ouija. Ce a urmat e SF

TERIFIANT! Trei tineri încearcă, în joacă, să contacteze morţii, folosindu-se de o placă Ouija. Ce a urmat e SF

24 Iun 2014   •   11:27

Alexandra Huerta, fratele ei Sergio, şi vărul lor Fernando Cuevas au început să mârâie, să arunce tot ce găsesc în cale, să nu mai audă şi să aibă halucinaţii. Nu, nu este un pasaj dintr-un scenariu pentru un film de groază, ci un episod real, petrecut după ce tinerii enumeraţi mai sus au început să se joace cu placa Ouija, încercând astfel să contacteze spiritele celor trecuţi în nefiinţă. Joaca celor trei tineri de origine mexicană a luat însă o întorsătură nefericită, aceştia fiind transportaţi de urgenţă la spital, scrie mirror.co.uk.

Alexandra, Sergio şi Fernando Cuevas se aflau în Mexic, în satul San Juan Tlacotenco, în vizită la nişte prieteni. Cei trei au început să se joace cu placa Ouija şi, după numai câteva momente, tânăra Alexandra, în vârstă de 22 de ani, a început să urle şi să aibă un comportament violent. Cei care se aflau în aceeaşi cameră spun că fata se afla "într-un fel de transă".

Nici băieţii nu au scăpat de "spiritele malefice", cei doi dând şi ei semne de "posesie". Au surzit pentru câteva momente, au orbit şi au început să aibă halucinaţii. Tânăra Alexandra a trebuit chiar să fie imobilizată şi să i se administreze calmante, ca să nu îşi facă rău.

"Cazul a fost unul extrem de complicat. Prezentau mişcări involuntare şi a fost complicat să îi ducem la spital. Erau într-un fel de transă. Au spus că se simt amorţiţi, că văd dublu, că nu mai văd deloc, că nu mai aud, că au halucinaţii, spasme musculare şi dificultate în a înghiţi", a declarat Victor Demesa, unul dintre medici.

Potrivit mirror.co.uk, paramedicii au fost chemaţi de părinţii Alexandrei, dupa ce un preot catolic a refuzat să-i exorcizeze pe tineri, pentru că nu mergeau regulat la biserică.

Placa Ouija (sau Placa Spiritelor) este o placă plană marcată cu literele alfabetului, numerele 0-9, cuvintele "DA", "NU", "salut" (ocazional) și "la revedere", împreună cu diverse simboluri și elemente grafice. Acesta placă folosește o planșetă (o piesă mică din lemn în formă de inimă) sau un indicator mobil pentru a indica mesajul unui așa-zis spirit pe placă în timpul unei ședințe de spiritism.

Participanții pun degetele pe planșetă și aceasta este mișcată deasupra plăcii pentru a se crea cuvinte ca și cum ar fi un mesaj din partea unui spirit. Termenul "Ouija" este folosit generic pentru a se referi la orice tip de placă vorbitoare.

Primele referiri la metode de scriere automatică provin din China anilor 1100, în timpul dinastiei Song. Metoda era cunoscută ca fuji, "planșeta de scris", conform Wikipedia.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, planșetele au fost vândute la scară largă ca o noutate. Oamenii de afaceri Elijah Bond și Charles Kennard au avut ideea brevetării unei planșete vândută ca o placă pe care era imprimat alfabetul. Patentul a fost înregistrat la 28 mai 1890 la Oficiul de protecție al brevetelor și, astfel, a fost inventată prima placă Ouija. Data apariției brevetului a fost 10 februarie 1891 și a fost catalogată ca US Patent 446054. Bond era avocat și inventator, el inventând și alte obiecte în plus față de acest dispozitiv.


×