x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Vieţile şoferilor de TIR, puse în pericol de migranţii din "jungla" Calais

VIDEO - Vieţile şoferilor de TIR, puse în pericol de migranţii din "jungla" Calais

14 Sep 2016   •   15:52
VIDEO - Vieţile şoferilor de TIR, puse în pericol de migranţii din "jungla" Calais

Şoferii de TIR care trec prin Calais ca să ducă mărfuri în Marea Britanie au viaţa din ce în ce mai grea din cauza migranţilor care devin pe zi ce trece din ce în ce mai agresivi.

Migranţii care campează în aşa -zisa Junglă Calais fac tot posibilul ca să oprească TIR-urile sau să le încetinească viteza ca să se poată urca în ele şi în acest fel să ajungă în Regatul Unit.

Un şofer polonez de TIR a postat recent pe Youtube un video destul de înfricoşător în care vedem că migranţii au pus de-acurmezişul autostrăzii buşteni. Şoferul este nevoit să încetinească iar migranţii încep să lovească cu bâtele caroseria camionului.

Lucrările pentru ridicarea unui zid de-a lungul şoselei de acces în portul francez Calais (nord), în încercarea de a-i opri pe migranţi să se urce în camioanele cu destinaţia Marea Britanie, vor începe în această lună, potrivit unor oficiali britanici.

Guvernul francez se mobilizează pentru a crea până la sfârşitul anului peste 12.000 de locuri în centrele de primire a refugiaţilor situate pe tot cuprinsul Franţei, astfel încât să poată repartiza acolo migranţii concentraţi în prezent la Calais şi Paris, relatează agenţia EFE. 

Cotidianul Le Figaro a dezvăluit marţi ordine date prefecţilor de către Ministerul de Interne, datate cu 1 septembrie, pentru a identifica 'până la sfârşitul anului 2016' peste 12.000 de locuri în aşa-numitele Centre de Primire şi Orientare (CAO), repartizarea urmând să fie efectuată pe baza unui 'criteriu demografic ponderat cu eforturile depuse de fiecare regiune'. 

×