x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban: "Creşterea clădită pe credite şi datorie distruge naţiunea”

Viktor Orban: "Creşterea clădită pe credite şi datorie distruge naţiunea”

de Istvan Deak    |    13 Iun 2012   •   15:31

Cresterea economica si bunastarea cladite pe credit si datorie distrug natiunea, "aceasta cale nu mai poate fi urmata", a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, la o conferinta la care au participat o serie lideri politici din Balcani. Orban a a afirmat, potrivit agentiei ungare de presa MTI, ca Ungaria va face tot ce este posibil ca tarile din Balcanii de Vest, printre care si Kosovo, sa se integreze si sa se apropie cat mai repede de Uniunea Europeana.

Pemierul Ungariei considera ca principala cauza a esecului masurilor anticriza adoptate in Europa este faptul ca liderii europeni au actionat tot timpul dupa producerea evenimentelor, iar "pietele se afla in fata'.

In opinia lui Viktor Orban, si Ungaria a fost cuprinsa de iluzia falsa ca poate exista crestere economica fara munca, ca banii vor fi mereu ieftini si ca nu trebuie sa ne temem de cresterea datoriei statului. "Din aceste greseli trebuie sa invatam si trebuie sa ne schimbam mentalitatea', a accentuat seful Executivului de la Budapesta. Viktor Orban a mai subliniat ca impotriva datoriilor trebuie luptat fara compromisuri, iar deficitul bugetar trebuie tinut sub control. Premierul Ungariei a subliniat ca dependenta financiara externa nu poate ingradi un stat sa urmeze propria politica economica. Desigur, aceasta nu inseamna ca Ungaria ar putea sa se intretina fara resurse financiare externe, dar este important ca sursele sa fie cat mai diversificate, ca de exemplu economisirea interna, impozite fiscale, credite de la FMI si de la parteneri din Est.(deak.istvan@jurnalul.ro)

×