x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban dă lecții bulgarilor

Viktor Orban dă lecții bulgarilor

15 Sep 2016   •   13:19
Viktor Orban dă lecții bulgarilor
Sursa foto: Minisztereln

Este în interesul tuturor ca Bulgaria să își poată proteja cu succes granițele, a declarat, miercuri, premierul ungar, Viktor Orban, după ce a vizitat regiunea de la frontiera bulgaro-turcă alături de omologul său bulgar, Boiko Borisov, transmite MTI.

"Viitorul Europei nu va fi decis la Bruxelles, ci la granițele sale", a spus Orban. Europei "nu prea îi pasă" de Bulgaria, a mai declarat premierul ungar, insistând că întreaga comunitate europeană ar trebui să ajute această țară. "Dacă putem da 3 miliarde de euro Turciei, care nu este stat membru al UE, este imposibil să nu putem să oferim 160 de milioane de euro Bulgariei, membră a UE", a spus Orban.

La rândul său, premierul bulgar, Boiko Borisov, a afirmat la întâlnirea cu Viktor Orban că, la summitul european informal de vineri, de la Bratislava, Grupul de la Vișegrad va cere sprijin pentru Bulgaria în gestionarea crizei imigranților, potrivit agenției BTA, citată de Agerpres. Borisov a declarat că, până recent, Bulgaria a fost singură în protejarea graniței sale și că a întâmpinat mari dificultăți.

"Fără eforturi comune din partea tuturor statelor membre ale UE, nu poate fi găsită o soluție de durată", a spus el. Prim-ministrul bulgar a mai afirmat că țara sa va accepta sprijin pentru protecția graniței, dar a subliniat, de asemenea, importanța acordului dintre UE și Turcia pentru controlarea fluxului de imigranți.

Bulgaria a transmis în mod repetat că are nevoie de sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene la frontiera sa cu Turcia, în contextul creșterii afluxului de imigranți și a posibilității ca Ankara să renunțe la acordul privind imigranții, pe care l-a semnat cu UE.

Sofia insistă ca 160 de milioane de euro să fie alocate imediat pentru securitatea frontierei, bani care ar trebui folosiți pentru echipamente, vehicule și personal.

Cunoscut pentru poziția sa împotriva imigranților, Orban îl învață pe omologul său bulgar cum să rezolve problema refugiaților. 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban bulgaria Ungaria lectii refugiati