x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orbán susține că Ungaria „este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”

Viktor Orbán susține că Ungaria „este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   23:15
Viktor Orbán susține că Ungaria „este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, luni, la Veszprém, că Ungaria „este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa”, potrivit The Guardian. Totodată, Orbán a ironizat măsurile UE privind statul de drept împotriva Ungariei și a numit Bruxelles-ul „o parodie rea”.

Viktor Orbán s-a aflat la Veszprém pentru a sărbători Revoluția Maghiară din 1956 și a susținut un discurs în care a declarat că Ungaria este cea mai sigură și mai stabilă țară din Europa.

Orbán a mai declarat că Ungaria a „apărat” Europa de valul migranților și prima care a sugerat opțiunea păcii înaintea începerii conflictelor militare.

„Ne-am întors în națiunile europene, iar locul în care Ungaria s-a întors nu este cel de care a fost izolată”, a spus Orbán.

Premierul maghiar a mai declarat că Ungaria vede libertatea într-un mod diferit și „Gândul de a nu fi om, creștin și maghiar este ca și cum ne-ar sfâșia inima”.

Totodată, Orbán a ironizat măsurile UE privind statul de drept împotriva Ungariei și a numit Bruxelles-ul „o parodie rea”.

Dar, în timp ce Uniunea Sovietică era fără speranță, UE nu este, a declarat premierul ungar, făcând referire la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Europa uniunea europeana