x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orbán: Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condițiile de aderare la UE

Viktor Orbán: Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condițiile de aderare la UE

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   17:30
Viktor Orbán: Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condițiile de aderare la UE

Viktor Orbán spune că Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condițiile de aderare la UE. O astfel de mișcare nu este în interesul Ungariei, adaugă premierul Orban

Una dintre țările care se opune propunerilor de aderare a Ucrainei la UE este Ungaria, care are graniță comună cu Ucraina, relatează Sky News.

Premierul Viktor Orban, care în trecut s-a lăudat cu legăturile sale cu Moscova, a declarat în parlamentul de la Budapesta că o astfel de mișcare nu este în interesul Ungariei.

„Având în vedere cifrele, analizele economice și luând în serios faptul că discuțiile cu Ucraina ar avea ca scop acordarea calității de membru - deci nu am folosi-o ca un gest politic - deoarece calitatea de membru nu are acest scop, trebuie să spunem că această gândire în acest moment este absurdă, ridicolă și nu este serioasă", a spus el într-un discurs.

Toți membrii UE trebuie să fie de acord în unanimitate cu privire la noii membri, iar Orban a sugerat că țara sa va rezista la orice vot.

Cu toate acestea, Robert Ficom, președintele Slovaciei, țara vecină a Ungariei, a declarat că este pregătit să sprijine deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina în cadrul unui summit care va avea loc săptămâna aceasta.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Ucraina ue