x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vine APO(R)CALIPSA! Carnea de porc şi-ar putea dubla preţul în următoarele 12 luni, din cauza secetei

Vine APO(R)CALIPSA! Carnea de porc şi-ar putea dubla preţul în următoarele 12 luni, din cauza secetei

26 Sep 2012   •   15:16
Vine APO(R)CALIPSA! Carnea de porc şi-ar putea dubla preţul în următoarele 12 luni, din cauza secetei

Iubitorii suncii de porc sunt sfatuiti sa isi faca provizii sau sa isi schimbe gusturile. Un deficit mondial de carne de porc si slanina in urmatorii ani este inevitabil, conform Daily Mail, care citeaza surse din aceasta industrie.

Cifra de afaceri pentru crescatorii europeni de porci s-a prabusit intre anii 2011 si 2012, o tendinta care a luat amploare in intreaga lume, a anuntat o asociatie de profil din Marea Britanie.

Declinul porcinelor este strans legat de cresterea costurilor pentru hrana, efect al recoltelor catastrofale de porumb si soia inregistrate in acest an.

Anuntul de miercuri vine dupa ce luna trecuta Departamentul american al Agriculturii avertizase ca seceta din acesta vara ar putea avea un impact major asupra productiei de carne de porc din anul viitor.

In acest an producatorii americani de carne de porc au fost nevoiti sa sacrifice animale in masa, iar nivelul vanzarilor a crescut cu 31 la suta, conform LA Times.

In luna iulie, pretul alimentelor la nivel mondial a crescut cu 10% potrivit Bancii Mondiale. Porumbul si graul au inregistrat scumpiri cu 25%, in timp ce pretul la soia a crescut cu 17%.

Scaderea productiei de carne de porc ar putea fi si mai dramatica in Europa, retailerul British Pig anuntand pretul acesteia s-ar putea dubla pana la jumatatea lui 2013.

×
Subiecte în articol: soia porumb seceta scumpire carne de porc