x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viol şi jaf de 30 de minute într-un autobuz din Rio de Janeiro

Viol şi jaf de 30 de minute într-un autobuz din Rio de Janeiro

06 Mai 2013   •   00:09
Viol şi jaf de 30 de minute într-un autobuz din Rio de Janeiro

Poliţia braziliană caută un bărbat care a violat o femeie într-un autobuz din Rio de Janeiro. Martorii spun că bărbatul era înarmat şi a fugit după ce a abuzat femeia şi a jefuit şi alţi călători timp de 30 de minute.

Acest act a şocat Brazilia, devenind o temă de ample discuţii, dat fiind că această ţară se pregăteşte să găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal de anul viitor şi Jocurile Olimpice din 2016, siguranţa turiştilor fiind de maximă importanţă.

Violul vine după ce primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, promisese să întărească siguranţa în mijloacele de transport în comun, în urma unei serii nefericite de incidente.

În luna martie, o turistă a fost violată în Rio de Janeiro. După alte câteva zile, şapte persoane au murit într-un autobuz aglomerat, dovedindu-se apoi că vehiculul s-a ciocnit de stâlpul unui pod în urma unei altercaţii dintre şofer şi pasageri.

În ceea ce priveşte ultimul incident, martorii spun că un bărbat care părea drogat a ameninţat cu arma 10 persoane ducând-le în faţa autobuzului şi spunându-i şoferului să conducă fără să mai oprească.

Bărbatul a jefuit apoi cele 10 persoane şi a violat o femeie de 30 de ani, după ce a lovit-o cu patul armei. Apoi bărbatul a coborât din autobuz şi a fugit.

Furturile din buzunare sunt dese în mijloacele de transport public din Rio de Janeiro şi alte oraşe din Brazilia, însă asemenea acte de violenţă rămân şocante pentru ţara care se pregăteşte să primească zeci de mii de turişti, anul viitor.  

×
Subiecte în articol: rio de janeiro cm 2014