x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Franţei condamnă atacul asupra unui adolescent român, la Paris

Preşedintele Franţei condamnă atacul asupra unui adolescent român, la Paris

de Agerpres    |    17 Iun 2014   •   20:16
Preşedintele Franţei condamnă atacul asupra unui adolescent român, la Paris

Violenţele comise asupra unui tânăr adolescent român vineri în localitatea Pierrefitte-sur-Seine din Franţa sunt condamnate cu cea mai mare fermitate de autorităţile franceze de la cel mai înalt nivel, precizează Ambasada Franţei într-un comunicat de presă.

Sursa citată subliniază că preşedintele Franţei, François Hollande, şi-a exprimat indignarea faţă de aceste acte pe care le-a caracterizat ca fiind "incalificabile şi nejustificate", precum şi contrare tuturor principiilor fundamentale ale republicii.

"Primul-ministru Manuel Valls a cerut de asemenea ca toţi cei responsabili de acest act inacceptabil să fie găsiţi în cel mai scurt timp şi să fie deferiţi justiţiei. Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a dat toate asigurările că poliţia judiciară este pe deplin mobilizată pentru a se clarifica circumstanţele în care s-au produs aceste evenimente, pentru a identifica şi pentru a aduce în faţa justiţiei a persoanelor responsabile", adaugă comunicatul amintit.

De asemenea, Ambasada Franţei precizează că sub autoritatea Procurorului din Bobigny a fost deschisă o anchetă judiciară care a fost repartizată Poliţiei Judiciare din departamentul Seine Saint-Denis.

Un adolescent român se află în comă într-un spital din Paris după ce a fost bătut de 12 persoane care îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuinţă.

Agresorii ar fi intrat în tabăra improvizată din Pierrefitte-sur-Seine, unde românul trăia şi, după ce l-au bătut pe adolescent, i-au lăsat trupul într-un cărucior de supermarket.

Potrivit Le Parisien, cei 200 de locuitori din tabără ar fi fugit de teamă în timpul atacului.

Preşedintele Francois Hollande a reacţionat exprimându-şi "indignarea" şi a cerut autorităţilor să facă "tot posibilul pentru găsirea autorilor acestei agresiuni".

"Aceste acte sunt incalificabile şi nejustificate, ele sunt contrare principiilor fundamentale ale republicii", a spus liderul de la Elysee. Şi premierul Manuel Valls a condamnat agresiunea şi a cerut ca responsabilii acestui act să fie deferiţi justiţiei, după cum a declarat pentru AFP o sursă din anturajul său.

×
Subiecte în articol: roman batut franta