x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţele din Albion, întreţinute şi propagate prin BlackBerry

Violenţele din Albion, întreţinute şi propagate prin BlackBerry

09 Aug 2011   •   08:29
Violenţele din Albion, întreţinute şi propagate prin BlackBerry

Un cunoscut specialist media din Marea Britanie, Jonathan Akwue a lansat ipoteza organizarii si propagarii violentelor din Marea Britanie prin intermediul BlackBerry Messenger.

Politia a verificat initial retelele de socializare Twitter si Facebook pentru a gasi participanti si organizatori ai violentelor, insa, spre deosebire de cele doua retele, BBM este rapid, gratuit si, mai mult, privat. De altfel, comunicatiile private de pe BBM, care nu pot fi interceptate de politie, au avut legatura cu infractionalitatea si in alte situatii.

BBM a fost folosit si de Mark Duggan, barbatul impuscat mortal de politie in urma cu cinci zile si al carui deces s-a aflat la originea violentelor. “Agentii ma urmaresc' a fost ultimul mesaj trimis de Duggan via BBM prietenei sale, conform Daily Telegraph.

Intr-un interviu acordat BBC, un ofiter de politie a declarat ca instrumente online sunt responsabile pentru violentele inregistrate, fara insa sa nominalizeze un anumit serviciu.

Si cotidianul The Guardian a publicat un mesaj elocvent transmis prin intermediul BBM: “Toata lumea din toate partile Londrei veniti in inima Londrei (centru) OXFORD CIRCUS!!, Magazine vor fi sparte asa ca veniti si luati (marfa gratis!!!)'.

×
Subiecte în articol: mesaje violente Marea Britanie blackberry