x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Virginia Tech - Conducerea campusului e oficial vinovată

Virginia Tech - Conducerea campusului e oficial vinovată

de Irina Cristea    |    31 Aug 2007   •   00:00
Virginia Tech - Conducerea campusului e oficial vinovată
Sursa foto: -/

Un raport intocmit de o comisie guvernamentală arată, fără drept de apel, că oficialii universităţii Virginia Tech, scena celui mai săngeros masacru din istoria modernă a SUA, au făcut greşeli dramatice in gestionarea crizei şi au redus şansele ca multe vieţi să fie salvate.


CRUCIAL. Comisia infiinţată de guvernatorul statului Virginia a concluzionat că pierderile de vieţi omeneşti ar fi putut fi evitate dacă oficialii universităţii ar fi instituit starea de alertă sau ar fi anulat cursurile după ce sud-coreeanul Seung-Hui Cho a impuşcat mortal primele două persoane intr-un cămin din campusul sudenţesc in dimineaţa zilei de 16 aprilie. Pentru că nici o măsură nu a fost luată, studentul a putut reveni in incinta campusului după căteva ore, impuşcănd alte 30 de persoane.


EVALUARE. O altă greşeală făcută de conducerea universităţii este că indiciile privind starea psihică precară a lui Seung-Hui Cho au fost ignorate. Mai mulţi consilieri au atras atenţia asupra tendinţei de insingurare şi a acceselor de violenţă ale tănărului. Din păcate, interpretarea proastă a legilor federale, care reglementează transferul de informaţii privind sănătatea mintală a unui student, a făcut posibil ca situaţia să scape de sub orice control.

×
Subiecte în articol: externe